Bijna nooit meer hoeven scheren, harsen of epileren.

Veel gestelde vragen over laserontharing.

Feiten en vragen rond laserontharing.

Wanneer mag ik GEEN laserbehandeling ondergaan?

  • Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding;
  • Onwel zijn, acute infectie of koorts;
  • Pacemaker of inwendige defibrillator;
  • Actieve koortslip of chronische herpes infectie (± 3 weken erna);
  • Gordelroos (blaasjes, jeuk en zenuwpijn);
  • Verse littekens na een operatie (± 3 maanden erna, akkoord arts);
  • Overgevoeligheid van de huid na bestraling tegen kanker;
  • Bij gebruik van zware ontstekkingsremmers ;
  • Metalen in of net onder de huid te behandelen zone(s);
  • Pinnen of schroeven in gewrichten of botten;
  • Piercings (dienen verwijderd te worden tijdens de behandeling);
  • Tatoeages of permanente make-up (verbleken en verbranden van de tatoeage);
  • Filler(s) (± 3 weken erna, akkoord behandelaar/arts);
  • Gebruik van bepaalde medicijnen of zalfjes die lichtgevoelig zijn: Acne (Roaccutane, Isotretoine, vitamine A zalf), Antidepressiva, St. Janskruid (Hypericum, merknaam bijvoorbeeld Kyra), Antibiotica of Penicilline. Lees de bijsluiter en bespreek op voorhand met arts.

Is de Alexandrite laser veilig en beschadigt de huid niet?

Ja, de Diode laser is 100% veilig. Alleen als er een haarwortel zit wordt er warmte opgewekt. De warmte gaat nooit dieper dan het haartje en het haarzakje. Het licht wordt alleen maar opgenomen door haarpigment, hierdoor is er naar ander weefsel geen geleiding.

Werkt de Alexandrite laser op grijze en witte haren?

Nee, de laser werkt niet op grijze of witte haren aangezien hier geen pigment in zit.

Komen de haartjes dikker terug als ik mij scheer?

Nee, dit is niet waar! Haar groeit met een bepaalde dikte uit het haarzakje en wordt niet dikker na het scheren. Haargroei is genetisch en hormonaal bepaald. Bij het ouder worden kan er onder invloed van hormonen wel meer lichaamsbeharing ontstaan en vaak neemt de dikte van de haren dan ook toe.

Waarom moet ik 4 weken vóór mijn eerste laserbehandeling stoppen met epileren of waxen?

Dit is erg belangrijk omdat tijdens de behandeling de haarwortel in het haarzakje nodig is zodat deze vernietigd kan worden door de laser. Bij het epileren of waxen wordt het haartje met haarwortel verwijderd, dit zorgt ervoor dat de laserbehandeling geen effect heeft. Tussen de behandelingen door wordt aangeraden niet te epileren of waxen.

Is het normaal dat niet al mijn haartjes uitvallen na een laserbehandeling?

Ja, dit is normaal. Haren groeien niet gelijktijdig en kunnen ook slechts een beperkte tijd groeien. Er zijn actieve en niet actieve haarzakjes. Tijdens een laserbehandeling vernietigt de laser de actieve haarzakjes. Deze haartjes vallen uit en komen niet meer terug.

Voor welke huid - en haartypes is de laser geschikt?

  • Blanke, getinte en donkere huid;
  • Blonde, rode en donkere haren.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Gemiddeld zijn er 8 behandelingen nodig omdat het haar een ontwikkelingscyclus doorloopt. Alleen haren in de groeifase (anagene fase) zijn gevoelig voor de lichtstraal. Tussen elke behandeling is een periode van 4 tot 6 weken nodig om de haren van rustfase naar groeifase te brengen. Het is belangrijk voor het resultaat om de behandelingen consequent op te blijven volgen. Het aantal behandelingen dat u nodig heeft hangt af van de te ontharen zone(s), het type van uw huid en de kleur van uw haar.

Ik ga op vakantie, en nu?

Er dient 1 week vóór de behandeling en 1 week na de behandeling niet gezonnebaad te worden alsook geen zonnebank of zelfbruinen/spray tan gebruikt te worden. Tijdens de vakantie (zon of wintersport) dient de huid beschermd te worden met kleding of gebruik gemaakt te worden van zonnebrandcrème met een beschermingsfactor hoger dan SPF 30.

Waar moet ik rekening mee houden vóór en na de laserbehandeling?

Al deze informatie is te lezen in de voor - & nazorg algemene voorwaarden.
Voor-  en nazorg

Algemene vragen over laserontharing.

De belangrijkste motivatie voor veel vrouwen en mannen voor permanente ontharing.
Hoe je voorbereiden op laserontharing?

Je krijgt een eerste consult gratis aangeboden voorafgaand aan de start van de behandeling. Tijdens dat gesprek krijgt je alle informatie over laserbehandelingen, bespreek ik jouw behandeltraject en krijgt je onmisbare voorbereidingstips zodat elke sessie perfect verloopt.

VOORBEREIDINGSTIPS

  • Geen blootstelling aan de zon of zonnebanken indien je in behandeling bent. Als het te behandelen gebied een bruine kleur heeft, kan de behandeling niet worden uitgevoerd omdat het risico op brandwonden in dit geval te groot is. 
  • Bruinen zonder zon, of dergelijke producten worden sterk afgeraden.
  • Indien je medisch behandeld wordt, gelieve dit dan te melden bij het intake gesprek.
  • De haartjes in de behandelde zone mogen niet ontkleurd of geëpileerd worden (wax, elektrische epilatie, pincet, ontharingscrème) gedurende 4 weken voor de behandeling (2 weken voor het gezicht).
  • Tussen de sessies door moet het scheren worden vermeden.
  • De haren moeten voor de behandeling geschoren of korter gemaakt worden met de tondeuse zodat ze maximum 1mm lang zijn (bij vrouwen, scheer nooit het gezicht en donshaar).
  • De huid moet vrij zijn van cosmetische producten.
  • Het gebruik van nieuwe ongewassen kleding moet worden vermeden als deze in contact komt met het behandelde gebied.
Wat zijn de contra indicaties bij laserbehandeling?

Permanente laserontharing is risicovrij en doeltreffend.

De weinige contra-indicaties moeten echter wel gerespecteerd worden voor een veilige en efficiënte behandeling:

  • geen blootstelling aan de zon of zonnebanken tijdens de behandeling. Als het te behandelen gebied een bruine kleur heeft, kan de behandeling niet worden uitgevoerd omdat het risico op brandwonden in dit geval te groot is. 
  • Deze behandeling is niet geschikt voor zwangere vrouwen.
  • Zones van het lichaam met een besmettelijke ontsteking kunnen niet behandeld worden.
  • Zones met tatoeages (of permanente make-up) kunnen niet behandeld worden. Enkel de zone rondom de tatoeage kan behandeld worden. Het getatoeëerde gebied behoudt dan zijn haargroei.
Wat is de beste periode om te starten met laserontharing?

Zonder zorgen naar het zwembad of strand gaan, je wenst je comfortabel te voelen in de zomer?
De herfst is de beste periode om een behandeling op te starten, wanneer uw huid volledig ongebruind is. 

Ik adviseer je daarom aan om uw eerste gratis consult te plannen in de zomerperiode (van mei tot augustus) die doorgaans rustiger is. Dan heeft u alle tijd om met mij het beste moment te kiezen voor de start van uw behandeling in functie van de zone(s) die u wenst te behandelen.

Handig om weten: oksels en de bikinilijn zijn zones die zelden worden blootgesteld aan de zon. Deze zones kunnen dus probleemloos het hele jaar door behandeld worden, ook in de zomer.

Het is echter niet ideaal om een behandeling voor de benen of het gezicht (zones die vaak zon zien) te starten in de zomer, omdat je jouw behandeling zeer snel zal moeten pauzeren.

Is laserontharing pijnlijk?

Afhankelijk van de behandelde gebieden en de gevoeligheid van elke persoon kan permanente laserontharing licht onaangenaam aanvoelen. De behandeling is over het algemeen goed te verdragen. Het gevoel is vergelijkbaar met het schieten van een elastiekje tegen de huid.

Om de sessies zo comfortabel mogelijk te maken, wordt er gebruik gemaakt van een uiterst geavanceerd apparaat dat zorgt voor een verkoelend en verdovend effect. Zo kunt u het tintelende gevoel van de laser beter verdragen.

Is laserontharing duur?

Laserontharing moet worden beschouwd als een investering die op lange termijn winstgevend wordt.
Conventionele ontharing, zoals waxen, scheren of een andere methode lijkt goedkoper, maar moet jarenlang herhaald worden.

Vergelijkende studies hebben aangetoond dat permanente laserontharing op lange termijn minder duur is dan conventionele maandelijkse ontharingssessies.

Naarmate de behandeling vordert, zullen de sessies en dus ook de kosten meer gespreid worden.

Aan het einde van de behandeling geniet u van meer zelfvertrouwen, meer comfort en een stevige tijdswinst. En dat is onbetaalbaar!

Hoeveel sessies moet ik nemen?

Haar doorloopt drie groeifasen. Een laserbehandeling heeft enkel invloed op de haren die zich in de actieve groeifase bevinden (anagene fase). Tijdens de overgangsfase (katagene fase) en de rustfase (telogene fase) zijn het haar en de haarfollikel niet langer met elkaar verbonden. De laser heeft dus geen effect tijdens deze laatste twee fasen.

Aangezien niet alle haren in de behandelde zone zich tegelijkertijd in de actieve fase bevinden, is het noodzakelijk om meerdere sessies te plannen voor een optimaal resultaat.

Het aantal sessies is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Leeftijd
  • Geslacht
  • Huidtype
  • Pigmentatie en haarstructuur
  • De behandelde zone

Omdat ook de fysiologie van elke persoon een invloed heeft, kan er vooraf niet exact voorspeld worden hoeveel sessies nodig zijn om de verwachte resultaten te bereiken.
Afhankelijk van de situatie en het verwachte eindresultaat, kan je opteren voor een jaarlijkse onderhoudssessie om een optimaal resultaat te behouden.

Tijdens het eerste gratis consult bekijken we samen de haalbaarheid van de behandeling en wordt je geïnformeerd over alles aspecten rond laserontharing.

Tijdens dit gesprek wordt een persoonlijk traject opgesteld op jouw maat.

Zijn de resultaten van laserontharing definitief?

Permanente laserontharing heeft indrukwekkende resultaten en is voor het overgrote merendeel van de klanten een erg bevredigende ervaring. Hoewel deze techniek werd erkend als de meest efficiënte ontharingsmethode, kan het geen totale ontharing garanderen. De resterende haartjes zullen dunner, fijner en pigmentloos zijn.

Weet ook dat laserontharing het ontstaan van nieuwe haarzakjes als gevolg van hormonale veranderingen (zwangerschap, menopauze, hormonale onbalans) niet kan voorkomen. In dit geval worden bijwerksessies gepland.

Is een laserontharing mogelijk op alle delen van het lichaam?

Laserontharing kan worden uitgevoerd op alle delen van het lichaam behalve het perioculaire gebied (wenkbrauwen en de zone tussen de wenkbrauwen).

Werkt laserontharing bij alle huid- en haartypes?

De Alexandrite laser is dé referentie op het gebied van ontharing voor lichte tot gemiddelde en donkere huidtypes.

Ik ben uitgerust met de Alexandrite laser. Als de technologie geen optimale behandeling kan garanderen voor jouw huidtype, dan laat ik dat jouw zeker weten. Vandaar het intake gesprek.

Weetje: de laser werkt in op het haarpigment. Pigmentloze haartjes worden dus niet beïnvloed (blonde donshaartjes, wit haar en bepaalde tinten rood haar).

Tijdens het eerste gratis consult wordt jouw huid geanalyseerd zodat we de haalbaarheid van de behandeling kunnen voorspellen.

Werkt laserontharing ook bij ingegroeide haartjes?

Permanente laserontharing werkt zeer goed op plaatsen met ingegroeide haren. Naarmate de haren geleidelijk aan worden vernietigd, zal dit soort huidirritaties op natuurlijke wijze verdwijnen.

Mag ik in de zon zitten tijdens de behandeling?

Neen, een gebruinde huid is de vijand van de laser.

Ik vraag je om met een niet-gebruinde huid naar de behandeling te komen.

Waarom?

De zwakte van de laser is het pigment. Als de melanine in de huid geactiveerd is, is het risico op een brandwonde op de huid zeer groot.

Tijdens de eerste consultatie (intake) zal ik jouw hieraan herinneren dat als het te behandelen gebied een gebruinde kleur heeft, de behandeling niet kan worden uitgevoerd.

Als je begonnen bent met jouw behandeling , kan je echter na de zomer uw sessies voortzetten. Geen paniek, de haren die bij de haarwortel zijn vernield komen niet meer terug. Je zult weer resultaten zien zodra u het behandelingsprotocol hervat.

Wat je zeker moet weten over permanente laserontharing

Permanente laserontharing is de meest efficiënte manier om definitief komaf te maken met ongewenste haartjes, zowel voor esthetische als voor medische redenen (behandeling van ingegroeide haartjes).

De laserbehandeling werkt het beste op een lichte huid met donkere haren. Haren met weinig tot geen melanine (witte haren, rode haren en blonde donshaartjes) zijn niet geschikt voor een laserbehandeling.

Het aantal benodigde sessies hangt af van verschillende factoren, zoals het specifieke huidtype en de haarkleur van elke persoon. Maar ook het geslacht, de leeftijd en de te behandelende zone zijn bepalende factoren. Ook sommige hormonale ontregelingen kunnen een invloed hebben.

Tijdens het gratis intake gesprek geef ik jouw de belangrijkste tips die nuttig kunnen zijn voor u start met een laserbehandeling

Nooit meer de beste Skina-nieuwsbrief missen?

Onze nieuwsbrief voor wie meer wil. Informatief als je van meer informatie houdt.
Contactformulier

Skina
Boterbloemstraat 2
8820 Torhout
Tel: +32 470 34 57 66
info@skina.be

Openingsuren
MA
19.00 - 22.00
DI
19.00 - 22.00
WO
19.00 - 22.00
DO
19.00 - 22.00
VR
19.00 - 22.00
ZA
10.00 - 17.00
© 2022 Skina. All right reserved.
envelopeusersphone-handsetcalendar-fullclockchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram